Ekkodalsrom 2017 - Blend Nr. 9.
Idéen bag EKKODALSROM udsprang af en tilfældighed i forbindelse med sangeren og musikeren Allan Olsens første koncert i Ekkodalshuset i 2013.  

Allan Olsen er nemlig glad for god rom, så vi ville overraske ham med en særdeles god én af slagsen. Med mellemkomst af Bornholm’s Vinforsyning fik vi den gode hr. Søren Beyer til at tilvirke EKKODALSROM 2013 i 150 nummererede flasker. Allan Olsen skulle selvsagt have flaske nr. 1 i hyldestgave da han gik på scenen det år.

Hvad vi ikke forudså var, at 2013-rommen nærmest blev flået ned af hylderne. Romelskere og kendere fra hele landet købte i løbet af bare to måneder hele partiet. Og værre endnu! Allan Olsen havde meldt sin ankomst igen i 2014.

Vi besluttede derfor kontinuerligt at lade fremstille en EkkodalsRom i et begrænset oplag på 240 fortløbende nummererede flasker; En tradition er født og således gik det til, at Ekkodalsrommen fik sit helt eget liv, og at Allan Olsen altid får flaske nr. 1 når han optræder i vores gamle have.

Ekkodalsrom er blended af den første danske masterblender siden St. Croix var dansk, nemlig den bornholmske masterblender Søren Beyer.

Søren Beyer har til sit arbejde adgang til intet mindre end 8 mio. liter rom fra 29 destillerier fordelt på ni forskellige lande. Dermed kan han med sit talent som værktøj lave stort set alle de typer rom, man måtte ønske.

Ekkodalshusets første 2017 LE-romblend (240 flasker), der ankom 1 marts 2017 er for længst udsolgt, og vi har derfor imødeset en ”rom-tørke” allerede inden sæsonen for alvor kom i gang. Men heldigvis er den gode masterblender Søren Beyer kommet os i hu, og leverede Grundlovsdag et nyt unikt blend af EKKODALSROM – Blend Nr. 9. Dermed er salget åbnet, og de mange forudbestilte flasker når ud til alle.

Blend nr. 9, der allerede har fået øgenavnet Grundlovsrommen -  er helt fantastisk, og selvom smag og behag er forskellig, tøver vi ikke med at kalde denne blend for bedste, Søren Beyer til dato har forædlet til os. Et flot specialblend af 11 års fadlagret Dominikansk rom. I anprisningen fra hr. Beyer hedder det: 

”EKKODALSROM nr. 9 præsenterer sig som rig, fyldig og cremet med noter af rosiner, tørrede appelsiner, brun sukker, figner og vanilje. Rommen har lagret på amerikanske egetræsfade, og har afsluttet sin lagring på søde Pedo Ximenez sherryfade”

Nr. 9 er blended – som alle de forrige blends - i "spansk stil”, hvilket betyder, at rommen er lavet på melasse, som er dét restprodukt, man får, når man har raffineret sukkeret.  Sjovt nok er det sådan, at rom, lavet direkte på sukker fra de kendte caribiske sukkerrør, bliver betydeligt mere tørre.

"Den spanske stil” er den sødeste af de forskellige rom-stilarter og Ekkodalshusets rom ligger i den tørre ende af denne såkaldte spanske stil. Lige netop denne stil er bevidst valgt for at appellere til de mange, der holder af en god, gammel, fadlagret rom, som man kan drikke rent. 

Flere og flere samlere skriver sig nu på venteliste, ligesom detailsalget går stadigt hurtigere efterhånden som rygterne om Ekkodalsrommen når rundt til resten af landet. De første 100 flasker er allerede solgt på ”ventelisten” og derfor har vi denne gang bestilt hele 240 flasker med håbet om, at vi har nok til sommeren 2017.

Alle flaskerne er nu landet i Ekkodalen. Flaske nr. 1 er klar til Allan Olsen, skulle han lægge vejen forbi os i 2017. De resterende 239 flasker er også klar. Klar til at mildne sindet hos alle de gode romelskere derude. 

I den gode roms tjeneste

Os i dalen

Allan Olsen

Søren Beyer

Om bestilling:

Når vi har registreret din indbetaling på vores bank konto i SYDBANK (6060-1152683) sender vi flasken indenfor fem postdage (kun I Danmark).

Husk at skrive samme navn på betalingsoverførslen, som er brugt på bestillings-formularen.

Vedr. forsendelse og bestilling via hjemmesiden.

Bemærk at forsendelsen sker med specialemballage for at sikre transporten.
Rommen sendes kun til danske lokationer, og kan IKKE reserveres uden forudgående betaling.

Ekkodalshuset tager ikke ansvar for forsendelsen efter afsendelse.

Kopi af bestillingen sendes til din e-mail, vær sikker på at den er tastet korrekt.

 
 
Vi er lige her
Ekkodalsvejen 5
3720 Aakirkeby
Telefon: 56 97 00 60

Ved selskaber holdes særskilt åbent alle dage.
 
 
 
 
 Ekkodalshuset støtter Danmarks Veteraner
Ekkodalshuset støtter
Danmarks Veteraner
Restaurant
Kiosk