[Ekkodalsrom 2018 - Blend Nr. 11.]
Idéen bag EKKODALSROM udsprang af en tilfældighed i forbindelse med sangeren og musikeren Allan Olsens første koncert i Ekkodalshuset i 2013.
Allan Olsen er nemlig glad for god rom, så vi ville overraske ham med en særdeles god én af slagsen. 

Vores gode ven Søren Beyer indvilgede i at tilvirke EKKODALSROM 2013 i 240 nummererede flasker. Allan Olsen skulle selvsagt have flaske nr. 1. i hyldestgave da han gik på scenen det år.

Hvad vi ikke forudså var, at 2013-rommen nærmest blev flået ned af hylderne.

Romelskere og kendere fra hele landet købte i løbet af bare to måneder hele partiet. Og værre endnu! Allan Olsen havde meldt sin ankomst igen i 2014.
Vi besluttede derfor indlede et fast samarbejde med masterblenderen Beyer om kontinuerligt at lade fremstille en EKKODSALSROM i et begrænset oplag på 240 fortløbende nummererede flasker; En tradition blev født, og således gik det til, at EKKODALSROM fik sit helt eget liv, og at Allan Olsen altid får flaske nr. 1. når han optræder i vores gamle have.
EKKODALSROM er blended af den første danske masterblender siden St. Croix var dansk, nemlig den bornholmske masterblender Søren Beyer. Søren Beyer har til sit arbejde adgang til intet mindre end otte millioner liter rom fra 29 destillerier fordelt på ni forskellige lande. Dermed kan han med sit talent som værktøj lave stort set alle de typer rom, man måtte ønske.

Ekkodalshusets første 2017 LE-romblend (240 flasker), der ankom 1. marts samt efterfølgeren SE-2017 (240 flasker), der landede 1. juli er for længst udsolgt, og vi har derfor henslæbt en mindre ”rom-tørke” i efteråret 2017.
Men heldigvis er den gode masterblender Søren Beyer kommet os i hu, og leverede ultimo november et nyt unikt blend af EKKODALSROM – Blend Nr. 10 som også er 240 flasker, og i folkemunde allerede fra dag 1 blev døbt ”jubilæumsrommen” da den markerede vores fem års samarbejde med Søren Beyer. 

Rommen er nu udsolgt og Blend 11 er netop ankommet.  Og selvom smag og behag er forskellig, tøver vi ikke med at kalde denne blend for bedste og sødeste, Søren Beyer til dato har forædlet til os.

I anprisningen fra Søren Beyer hedder det: "Dette romblend er sammensat af yngre og ældre rom fra den Dominikanske Republik. Rommen er blød og cremet, og har noter af flødekarameller, honning og tørrede appelsiner.Rommen har lagret på amerikansk eg, hvor der tidligere har lagret Bourbon Whiskey"; En detalje vi er sikre på Whiskey-kender vil nikke begejstrede til.
Nr. 11 er blended – som alle de forrige blends - i "spansk stil”, hvilket betyder, at rommen er lavet på melasse, som er dét restprodukt, man får, når man har raffineret sukkeret.  Sjovt nok er det sådan, at rom, lavet direkte på sukker fra de kendte caribiske sukkerrør, bliver betydeligt mere tørre.
"Den spanske stil” er den sødeste af de forskellige rom-stilarter og Ekkodalshusets rom ligger i den tørre ende af denne såkaldte spanske stil. Lige netop denne stil er bevidst valgt for at appellere til de mange, der holder af en god, gammel, fadlagret rom, som man kan drikke rent.

Flere og flere har gennem årene skrevet sig nu på venteliste, ligesom detailsalget går stadigt hurtigere efterhånden som rygterne om Ekkodalsrommen når rundt til resten af landet. De første 100 flasker af den nys arriverede 2018 blend 11 er allerede solgt på ”venteliste” – så nu må vi se hvor længe denne sending holder. 

Alle flaskerne er nu landet i Ekkodalen. Flaske nr. 1. er klar til Allan Olsen, skulle han lægge vejen forbi os i 2018. De resterende 239 flasker er også klar; Klar til at mildne sindet hos alle de gode romelskere derude. 

I den gode roms tjeneste

Os i dalenAllan Olsen
        
Søren Beyer

Om bestilling:

Når vi har registreret din indbetaling på vores bank konto i SYDBANK (6060-1152683) eller via MobilePay til nr. 97593, sender vi bestillingen. Påregn venligst op til otte dages ekspeditionstid (kun i Danmark).

Husk at skrive samme navn på betalingsoverførslen, som er brugt på bestillings-formularen.

Vedr. forsendelse og bestilling via hjemmesiden.

Bemærk at forsendelsen sker med specialemballage for at sikre transporten.
Rommen sendes kun til danske lokationer, og kan IKKE reserveres uden forudgående betaling.

Ekkodalshuset tager ikke ansvar for forsendelsen efter afsendelse.

Kopi af bestillingen sendes til din e-mail, vær sikker på at den er tastet korrekt.
Bestilling af
Ekkodalsrom 2018 - Blend Nr. 11.

 
 
Vi er lige her
Ekkodalsvejen 5
3720 Aakirkeby
Telefon: 56 97 00 60

Venligst bemærk køkkenet lukker kl. 17:15 når sidste seating er ekspederet
 
 
 
 
 Ekkodalshuset støtter Danmarks Veteraner
Ekkodalshuset støtter
Danmarks Veteraner
Restaurant
Kiosk