JULESNAPS 2021

Kun 402 eksemplarer.
Christians tipoldefar (Farver Christian Jensen Dahl fra Skive) lavede i slutningen af 1800-tallet denne "bjesk", som den kaldes i Jylland. En mild kryddersnaps i julens klæder. Tipoldebarnet Christian (der sammen med sin hustru Joan driver Ekkodalshuset) har sat denne snaps hvert år i de sidste 28 år, og siden 2013, hvor vi overtog Ekkodalshuset, har vi solgt den i til julefrokoster og i julemånederne, hvor den blev rimelig populær.

Mange gæster spurgte om de kunne købe flasker med hjem, hvilket jo sådan set ikke er helt lovligt, når man som restauratør ikke har de fornødne tappetilladelser, som sprittere nu engang har. Derfor etablerede vi i 2014 et samarbejde med Den Bornholmske Spritfabrik, som siden har produceret vores julesnaps i hen ved 400 flasker om året efter tipoldefar Christians opskrift. Og Snapsen? Tjo, den er fyldt med julens kærlighed. Hør bare: Hakkede mandler; kardemomme, revet muskatnød, allehåndebær, en anelse nelliker og anis, rosiner, hele peberkort, appelsinskal fra økologiske appelsiner, frisk ingefær og vaniljestænger.

Den tager sig bedst ud ved 5 gr. C (køleskabskold) og kan snildt drikkes hele året. Både til forretter, hovedretter og desserter. Særligt sild og oste er den god til, men kan også nydes til kage eller bare som en velkomsthilsen til uventede gæster. 

På tipoldefars gamle fragment med opskriften er der tilføjet ordet "SINGOT", som dengang var en ærbar skålehilsen. Om det var en hyldest til Gud, eller en opfordring om at "synde godt" skal forblive usagt, men sådan sagde man altså dengang; Singot! 

Det var måske værd at genoverveje, når I sidder omkring bordet, og vil slukke tørsten i denne herlige læskende drik.”


Snapsen kan købes en detail i Ekkodalshusets kiosk, i restauranten og bestilles sammen med take-away.

M.v.h.

Joan & Christian

Bestilling til AFHENTNING af
Julesnaps 2021

Husk at betale snapsen med det samme via Mobilepay når du bestiller til afhentning, da den ellers ikke bliver sat til side til dig.

Bestilte varer skal afhentes inden to måneder fra bestillingsdato.

Snapsen kan også bestilles sammen med vores Take-Away til afhentning sammen med maden.

Bestillingskvittering sendes samtidig til ovenstående e-mailadresse og til Ekkodalshuset.

Bestilling til FORSENDELSE af
Julesnaps 2021

Bestilling til forsendelse bliver ekspederet og afsendt inden for et par dage efter vi har modtaget din mobilepay-betaling. Påregn venligst op til seks dages ekspeditionstid. 

Snapsen sendes kun til danske lokationer. Vi sender ikke til Færøerne og Grønland.

Bestillingskvittering sendes samtidig til ovenstående e-mailadresse og til Ekkodalshuset.