Ekkodalsrom Blend Nr. 16.
"P. K. Rasmussen"

Kun 224 nummererede eksemplarer.


EKKODALSROM "Frk. Larsen"

"I anprisningen fra Søren Beyer hedder det om denne rom: "Denne Dominikanske rom har en flot Maghogni farve. Indsmigrende dufte af først Ananas og siden Abrikos, Dadler, Rosiner og endelig Sød Tobak. Den smager af Honning, Tørrede Abrikoser og Ananas. Eftersmagen har noter af Honning, Lakrids og Rosiner. Ekkodalsrom Blend 16 fremtræder som en rar og drikkevenlig rom!."

Blend nr. 16 er som alle de forrige blends blended i "spansk stil”, hvilket betyder, at rommen er lavet på melasse, som er dét restprodukt, man får, når man har raffineret sukkeret. Sjovt nok er det sådan, at rom, lavet direkte på sukker fra de kendte caribiske sukkerrør, bliver betydeligt mere tørre. "Den spanske stil” er den sødeste af de forskellige rom-stilarter og Ekkodalshusets rom ligger i den tørre ende af denne såkaldte spanske stil. Lige netop denne stil er bevidst valgt for at appellere til de mange, der holder af en god, gammel, fadlagret rom, som man kan drikke rent.

Flere og flere har gennem årene skrevet sig på venteliste, ligesom detailsalget går stadigt hurtigere efterhånden som rygterne om Ekkodalsrommen når rundt til resten af landet. 

D. 8. august 2020 lander Blend nr. 16, og flaske nr. 001 forbeholder vi at give til en person der har haft særlig tilknytning til Preben Kruse Rasmussen.

Hyldest til oversergent P. K. Rasmussen

Sjældent har så mange skyldt så meget til én mand”, kunne overskriften passende være, på vores sidste hilsen til OS P. K. Rasmussen. Og sætningen er en slet skjult reference til Churchills hilsen til Royal Air Force piloterne under sidste verdenskrig: ”Never was so much owed by so many to so few”.

Men sådan må afskedsalutten være til en mand, der gav så meget til så mange. Hele sit liv var han i hæren, og samtidig en af jordens fredeligste og mest elskelige mænd. Grønt blod i årene, og et hjerte på størrelse med en Leopard-kampvogn. Han gav mere end han tog i alle livets forhold, og formåede at omsætte sit enorme menneskelige overskud til gavn for alle omkring sig. 

Han var skåret efter hærens disciplin. Ja, han omsatte ligefrem begrebet ”disciplin” til det, ordet egentlig betyder: ”Jeg lærer”.  Og således stod han i mere end 30 år i spidsen for Feriedrengetjenesten; Et projekt, hvor udsatte drenge, der har mistet et antrit på livets vej, atter kom på rette spor gennem træning, oplevelser og fællesskab. Kæft, trit og en ”ny retning”, der gjorde knægtende voksne på den gode måde, og lærte dem at lytte til samvittigheden og stole på sin næste.   

Mere end 45.000 unge mennesker (erhvervspraktikanter, lejrskolepraktikanter, feriedrenge, skoleelever samt særligt adfærdsvanskelige unge mennesker) har gennem forskellige forløb i relation til kasernen haft P. K. Rasmussen som leder og frontfigur i diverse projekter. Et livsværk, der siger alt om oversgt's enorme tørn for, og med, ungdommen. 

Derfor denne hyldestblend til oversergenten. Løft glasset og lad ham leve videre i vores minder.

Skål

Frk. Larsen

Om bestillingDu kan læse om Feriedrengetjenesten og det fantastiske arbejde med udsatte unge mennesker på linket her: 

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/bornholm/braender-arbejdet-med-unge-38-aar-med-udsatte-feriedrenge-paa-bornholm

Vi opfordrer samtidig at støtte tjenesten med et lille bidrag. Foreningen hedder STØTTEFORENINGEN TIL FERIEDRENGE VED BORNHOLMS VÆRN. 

Det er Støtteforeningen som betaler alle udgifterne under drengenes ophold på kasernen og de mange oplevelser som drengene får rundt omkring på Bornholm. Du har mulighed for at blive medlem af Støtteforeningen til Feriedrenge ved Bornholms Værn og derved være med til at give et antal drenge en oplevelse i den kommende sommerferie. 

Et års kontingent koster kun kr. 50,-. Husk at skrive dit fulde navn, så vi ved hvem du er. Du kan også indbetale et frivilligt beløb, dersom du ønsker at støtte med mere end årskontingentet.

Bankoverførsel: Reg. nr. 0650 Kontonummer: 8479471941. MobilePay: 583454.